„1000 носии на едно място” на 21 април в Разлог

На втория ден от Великден, 21-ви април Разлог събира на едно място хиляда носии. Празникът на носиите ще започне в 10:30 часа на централния площад в града. Фестивалът на носиите ще промотира фолклорно богатство и разнообразие на територията на община Разлог, като събере повече от хиляда души, облечени в носии. Всеки жител и гост на града ще може да се облече в народна носия и да се включи във фестивала наречен „1000 носии на едно място“.

Активен участник в събитието ще бъдат читалищните самодейци – певчески и танцови групи, както и цялото местно население, желаещо да се облече в носии и да танцува народни хора. В рамките на фестивала музея в Разлог ще представи изложба от 18 оригинални народни костюма. Изложбата ще може да бъде видяна в деня на събитието на централния площад в Разлог.

Фестивалът на носиите прави заявка да бъде едно от най-интересните събития, които ще се проведат в региона по време на Великденските празници.

Целта на събитието е да се създаде още един празник за месното население, както и да се привлекат повече туристи по време на Великденските празници. През последните години Разлог се утвърди като център за фестивален и алтернативен туризъм .

Организатор е Сдружение „Дестинация Разлог”, в изпълнение на проект "Разгледай, чуй и опитай Разлог". 

Фестивалът е подкрепен от Община Разлог, НЧ „15 септември 1903-1909г.” град Разлог и читалища от Баня, Бачево, Горно Драглище, Долно Драглище, Елешница, Добърско, Исторически музей „Никола Парапунов“ град Разлог, ръководителите на седемте квартала в Разлог и Местна инициативна група група – Разлог.

 

List with onlain bookmakersGBETTING