Мегданско веселие в Разлог!

На 18 юни 2016 г. на площад „Преображение” в Разлог ще се проведе „На армане с тъпане”. Танцовото надиграване се провежда за пета поредна година и се организира от Община Разлог и НЧ „15 септември 1903-1909г.” – град Разлог

Цели на фестивала са да популяризира българския фолклорен танцов стил; чрез традицията да утвърди българската идентичност и самочувствие, да бъде форум за обмяна на идеи между ръководители и участници от клубовете за хорà.

Ако искате да се потопите в атмосферата на старинното мегданско веселие, което е събирало селищната общност на традиционните празници, то Разлог е мястото, където можете да сторите това. На хармана в миналото се е вършеело след жътва, а през останалото време той е мястото, на което са се събирали за голямото празнично хоро.

           Фестивалът „На армане с тъпане” пресъздава тези основни функции на хармана, като символично представя вършитба със съпровод на жътварски песни, а след това дава терен за изпълненията на хорà от всички участници.

„На армане с тъпане” представя различни традиционни хора, изпълнени от участници в клубове и състави за народни танци. Тази година участие ще вземат повече от 550 души всеки, от които ще получи специален подарък от Община Разлог.

List with onlain bookmakersGBETTING