„Ирин Пирин“ – съборът на българския дух, традиции и национална идентичност

Ирин Пирин – е културно събитие, което ще се проведе на поляните край Разлог. Събор, свързан със запазването и представянето на традиционната материална и нематериална култура на Югозападна България. През трите дни на събора се предвиждат мероприятия, които ще представят българския традиционен фолклор и неговите съвременни сценични превъплъщения, изложения на различни сфери от традиционните форми на поминък (животновъдство, занаятчийство, традиционни облекла, българска кухня). Целите на събора са свързани със съхранение и развитие на локалните и регионални идентичности в рамките на съвременното глобално общество.
В рамките на събора ще бъдат представени различни събития като: национален фол-клорен фестивал „Разлога" - надпяване и надиграване на формации и индивидуални изпълнители, представящи българската традиционна музикална и танцова култура; четвърто издание на фестивала на

българското хоро „На армане с тъпане"; Традиционни занаяти; Етнографски и музейни експозиции; Изложение на овце, кози, коне, кучета, крави и биволи; Млечни и месни продукти от фермата; Изложение на био храни и напитки; Народни игри и борби; Кулинарни демонстрации; Конни атракции; Народни веселби.
Съборът „Ирин Пирин" се провежда на поляните до Разлог на 17, 18 и 19 юни 2016 година. Организира се в партньорството на Фондация „Наследство в бъдещето" и Община Разлог.

List with onlain bookmakersGBETTING