Младежи от пет държави гостуват на Разлог!

Разлог е домакин на девет дневен международен младежки обмен, включващ младежи от България, Румъния, Словакия, Македония, Латвия и Полша. Проектът “HealthY” е финансиран от програма „Еразъм+” и се провежда в гр. Разлог от 13 до 21 юни 2016г. Проектът е насочен към осъзнаване на ползите от здравословния начин на живот - спорт и ежедневно движение, здравословна храна, позитивно мислене, прекарване на свободното време на младите хора сред природата. Като част от проекта младежите направиха планински преход до Седемте Рилски езера, разходиха се по еко пътека „Стъплата” на хълма Голак в Разлог, където от 12-метрова кула наблюдаваха града и заобикалящите го планини. Групата от 39 младежи практикуваха йога в парка на Разлог, както и традиционни спортове за всяка държава. Участниците в проект „HealthY” посетиха и фестивала „Ирин-Пирин”, където всички се насладиха на българските обичаи и култура.

Международната група е възхитена от красотата на българската природа, която ги вдъхнови да прекарват повече сред природата. Всички участваха в обмен на здравословни и вкусни рецепти от своите държави по време на кулинарен семинар, които се проведе в Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии в Разлог. След края на проекта всички рецепти ще бъдат обобщени в книжка с международни здравословни рецепти.

Проектът „HealthY” има и свое официално лого, което бе избрано от всички участници. Проектът се координира от екипа на Сдружение „Дестинация Разлог” и е финансиран от програма „Еразъм+”.

List with onlain bookmakersGBETTING