Пътуващо лятно кино с БНТ1 гостува в Баня и Елешница

Mагията на лятното кино ще имат възможност да съпреживеят жителите на разложките села Баня и Елешница.
Днес, 8 юли, лятно кино с БНТ 1, най-големият киносалон на открито, тръгва отново на път! С нови летни филми и с Пътуващата детска библиотека.
Измежду седемте села на територията на община Разлог, жителите на Баня и Елешница са сред късметлииите, които ще се насладят на кино прожекции на открито.

Първо пътуващото кино ще се гостува в село Баня на 12 юли 2016г. , вторник на амфитеатралната сцена на Римската баня. Там ще бъде прожектиран филма „Жената на моя живот"" - премиерен филм на България 2015 г., 103 мин. с режисьор: Антоний Дончев. В ролите: Соран Ибрахим, Виолета Марковска, Селин Акгул, Михаил Билалов, Силвия Петкова.
Шестгодишният Азад е сгоден за братовчедка си Виан, но войната ги разделя. 13 години по-късно той случайно я среща по пътя си към Европа и се влюбва в нея, без да я разпознава. Виан е въвлечена в смъртоносна политическа игра и не може да му разкрие своята самоличност. Азад се опитва да я спаси на всяка цена, дори и да останат разделени завинаги. Ще докаже ли любовта, че е по-силна от тероризма?
На другата вечер, 13 юли / сряда/ пътуващото лятно кино прави своята спирка в Елешница, на лятната сцена ще бъде представен филма „Жажда". Режисьор - Светла Цоцоркова, сценарий - Светослав Овчаров, Светла Цоцоркова, Венцислав Василев, оператор - Веселин Христов, музика - Христо Намлиев.
В ролите - Моника Найденова, Александър Бенев, Светлана Янчева, Ивайло Христов, Васил Михайлов, Стефан Мавродиев, Иван Бърнев. Продуценти - Надежда Косева, Светла Цоцоркова..
Майката, Бащата и 16-годишният им син живеят на хълм в края на селото. Перат чаршафи от хотелите. Водата спира непрекъснато. Пристигат двама сондьори – баща и дъщеря, които трябва да разрешат проблема. Хармоничният свят на семейството се разбива. Всеки обича и ненавижда всеки. Жаждата за любов е толкова голяма, че само смъртта може да я утоли.
Тази година националната кампания за възстановяване на летните кина в България „Пътуващото лятно кино" на БНТ1 отбелязва своята годишнина с юбилейно издание. В разгара на лятото началото на петия сезон ще бъде дадено с дебютния игрален филм на режисьорката Светла Цоцоркова – „Жажда"(разпространител „София филм фест").

Входът е свободен. Всички прожекции са от 21:00 часа.

List with onlain bookmakersGBETTING