Младежи от 6 държави ще взема участие в межрународен концерт в с.Баня и гр.Разлог

 Млади музиканти от 6 държави ще общуват чрез езика на музиката от 1 до 10 май в Баня и Разлог. Младежите са участници в проект “Music as Universal Spice for Intercultural Communication” – MUSIC, изпълняван от сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС) и финансиран по програма „Еразъм +“. Освен композирането на съвместни музикални парчета те ще промотират теми като междукултурно и междурелигиозно  общуване, мирно и толерантно съжителство и борба срещу агресията и радикализма, като ще използват музиката като обединяващ елемент. Дейностите по проекта ще бъдат изпълнявани в с. Баня, където ще бъдат настанени участниците и в град Разлог.

 

На 6 и на 7 май жителите и посетителите на с. Баня и на град Разлог ще могат да се насладят на артистичната атмосфера по време на концертите, които 35- те младежи ще изнесат за тях.

 

 Концертът на 6 май ще започне от 19:00 часа и ще бъде поздрав към местното население от музикантите по случай Гергьовден. Мястото, на което ще се проведе е пред старата римска баня в с.Баня със съдействието на НЧ „Просвета“ (с.Баня).

 

 На 7 май от 12:00 часа ще стартира концертът в гр. Разлог като мястото, което артистите избраха е парковото пространство около водната алея в центъра на града.

 

Отново на 7 май, но от 14:00 часа младежите ще покажат, че освен музикални умения имат и спортни заложби като се включат в световната инициатива „WorldRun“, която се провежда всяка година в един и същ ден и час по целия свят. Спортната инициатива ще се проведе и в Разлог тази година  по идея на Dorothea Roswitha Neubauer, доброволка към сдружение МИС. Тези от вас, които ще се включат в инициативата ще тичат по надслов „Тичам за тези, които не могат“, свеовното спортно събитие се провежда в подкрепа на хора в инвалидни колички и хора с гръбначни изкривявания.

 

И тъй като всички хубави неща се случват по едно и също време  проект  MUSIC и световната инициатива „World Run“, се случват по време на Европейската седмица на младежта 2017. Бъдете част от хубавите неща, случващи се в града ни!

 

 

 

Address: 1 Ekzarh Yosif Str., Razlog 2760, Bulgaria
 Phone: 00359 747 80 945
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Website: www.iicbg.org

 

List with onlain bookmakersGBETTING