Предстоящи музикални събития в Община Разлог през месеците ЮЛИ и АВГУСТ

Рок фестивалът в село Елешница - 6 и 7 юли.
Участие ще вземат рок банди от Англия и Македония, които ще забиват световноизвестни хитове и собствени парчета.
В първата вечер на сцената ще се качат българските рок групи „Дъртанянс” и „The Roost”, както и англичаните от група „The Melodybeats”. Те ще вдигнат адреналина на феновете на рока и ще забиват до ранните часове на нощта. Втората вечер е ред на изпълненията на известната ни група „Контрол” и на още две рок банди от България - „Catorga” и „Rebels“. На сцената ще се качат и музикантите от македонската група „Troya band”.
Входът за всички гости е безплатен, а концертите ще започват в 20,00 часа в местността „Степанови ливади“. Специално за събитието, което води в Елешница хиляди меломани, ще има безплатни паркинг и къмпинг. В близост до сцената има басейн с минерална вода, тенис игрище, ще има много скари и бира, както и денонощен кетъринг.

 

На 13, 14 и 15 юли в Разлог ще се проведе Първият фестивал на камерната музика. Събитието организират Николай и Мария Фридман от Израел със съдействието на Община Разлог и НЧ „15.09.1903“ гр. Разлог.
„Изключително сме щастливи, че имаме възможността да подарим това удоволствие на жителите и гостите на Разлог. От хората не се изисква нищо друго освен да дойдат и да се потопят в необятния свят на музиката, за да се превърне този фестивал в традиция“ – сподели Мария Фридман.
Няма по-голям посланик на мира, сближаването и успеха от културата и изкуството. Разлог все по трайно създава своите културни традиции като всяка година успява да привлече нови и различни събития в културния си календар.
Кариерата на Николай Фридман е свързана със симфоничния оркестър за радио и телевизия на Йерусалим. Той има честа да свири под палката на велики диригенти и да акомпанира на световноизвестни солисти. През последните години се занимава с организирането на стойностни събития, възползвайки се от многобройните си контакти в света на музиката.

 

На 20 и 21 юли за 12-та поредна година, между Рила и Пирин планина, в местността “Предел”, ще се проведе мото рок фест „Предел 2018″. Официалното откриване на събитието ще бъде дадено на 20-ти юли, като се очаква да се съберат рокери не само от цялата страна, но по традиция и от чужбина. Както всяка от предходните години, организаторите вярват, че мото рок фестът ще бъде посетен и от хора, които не членуват в мото клубове, но са привърженици на превозните средства на две колела и хубавата рок музика. Домакините от МК “Пирински Вълци” в съботния ден преди почетната обиколка на Разлог ще раздадат на гостите и курбан, който ще бъде приготвен и осветен на място. И двата дни ще бъдат изпълнени с много игри и изненади.

 

На 4 и 5 август 2018 година на поляните в м. "Предел" ще се проведе XV събор на народното творчество "Пирин пее"!
„Пирин пее" е празник, в който по традиция вземат участие хиляди изпълнители от Югозападна България и е един добър повод за родови срещи в красивата местност „Предел", разделяща двете планини Пирин и Рила.
Още от създаването си съборът „Пирин Пее" става визитна картичка на Благоевградската област и е един от най-големите форуми в България за интерпретация на традицията на сцена. В рамките на няколко дни поляните на местността Предел се превръщат в богата палитра от музика, танци и багри от богатата ни фолклорна съкровищница. Най–голямата изява на хората на Пиринския край е съборът ,,Пирин пее". Дълголетната традиция продължава и до днес.

List with onlain bookmakersGBETTING