Хижа Яворов

Хижа „П.К. Яворов“. Почувствай природата!

GPS координати: N 41.825642, E 23.378207

Възможно ли е само на територия от 440, 314 км2 да са събрани безброй възможности за среща с природата? Желаете ли да се изкачите по еко пътека до най-уютната хижа в България? Искате ли да посрещнете изгрева на един от най-високите върхове на Пирин и да изпратите деня вперили поглед към „Стъпалата“, водещи към небесата? Мечтали ли сте да започнете деня си с чаша ароматен билков чай, приготвен от лековити билки,събирани високо в планината от хижаря?

Разположена в местността „Поляните” на река „Разложки Суходол”, хижата целогодишно посреща своите гости с уютна обстановка, топна храна и невероятна гледка и през четирите сезона на годината. Хижата е в близост до най-обширния алпийски карстов район в Пирин.

Хижа „Яворов” е начална точка в маршрута за обхождане на главното било на северния пирински дял.

Хижа ,,Яворов’’ е изходен пунк за много обекти в Пирин планина:

- ,,Хайдушката чешма’’- 40 мин.;

- ,,Стъпалата’’ -1 час;

- ,,Суходолското езеро’’- 2 ч.;

- Скалния феномен ,,Кончето’’- 4 ч.;

- Връх ,,Вихрен’’-7 ч.;

- Връх,,Погледец’’-1 ч.;

- ,,Средоноса’’-1.30 ч;

- Извора на ,,Бяла река’’- 2 ч.;

- ,,Даутов връх’’- 3ч.;

- Връх ,,Пирин’’-5 ч.;

- Хижа ,,Яворов” - местността ,,Предел’’ - 6 часа

Хижата е обновена изцяло и е една от най-посещаваните в България. Тя разполага с шест двойни стаи със собствен санитарен възел и сателитна телевизия, един апартамент, четири тройни стаи без санитарен възел и общи стаи. В хижата има постоянно топла вода, отоплява се с  централно парно. Хижата е отворена целогодишно, а към нея има и ресторант, предлагащ топли готвени ястия, салати и скара.

Ремонтираната и обновена през 2012 година старата хижа ,,Яворов’’ разполага с 21 легла, разпределени в една стая с 5 легла,една стая с 4 легла и 2 стаи с по 6 легла. Хижата разполага с туристическа кухня и столова, в която туристите могат да приготвят собствена храна. Към хижата има голямо барбекю, което е предпочитано място за самостоятелни групови прояви от  туристите.

Подарете си незабравими мигове на хижа Яворов, скътана сред природата на Пирин!

Още в тази категория: Хижа Добърско »
List with onlain bookmakersGBETTING