Младежки обмен в Полша на тема "EcoStyle" по проект "Erasmus+"

От 19 до 25 август тази година в Поронин (Полша) по проект „Еко стил” 15 младежи от Разлог, Банско, Бачево, Баня и Добринище взеха участие в международен обмен съвместно с още 45 участници от Полша, Естония и Румъния, финансиран по програма „Erasmus+”. Домакин и водещ партньор е фондация "Жълта овца"/ Yellow Sheep Foundation в сътрудничество с партньора от България Сдружение „Дестинация Разлог”, както и с партньори от Естония и Румъния.

По време на младежкия обмен участниците обсъдиха теми свързани с бързата мода , вредата от нея и как тя влияе на околната среда. Учиха как да създават и развиват свой бранд. С помощна на Мики (фотографката на проекта) те развиха умения за менажиране и популяризиране на страница в социалните мрежи. Учиха се как да преработват стари дрехи, на които да вдъхнат нов живот. Запознаха се с културата на другите страни участници в проекта ии представиха подобаващо България с традиционните ни храни танци и обичаи.

Българските младежи впечатлиха всички с отлично владеене на английски език и организираната от тях българска културна вечер, на която имаше дегустация на местни и млечни деликатеси. На фона на българска музика те представиха изключително въздействаща презентация за България, след което изпитаха знанията за останалите младежи за красивата ни държава.

Учениците от Разлог се завърнаха от обмена с натрупани знания за вредата от бързата мода и начин да помогнат на планената и дори на себе си, като създада нови дрехи за себе си, те развиха и умения за работата в екип и общуване в международна среда. Благодарение на знанията си и културното разбирателство те ще продължат да участват в проекти за младежки обмен и да създават приятелства от различни краища на света.

List with onlain bookmakersGBETTING